Brf Solgårdsterassen

I Stenungsund är Peab igång med byggnationen av etapp 2 på Brf Solgårdsterassen. Området är beläget högt uppe på berget ovanför centrala Stenungsund med närhet till shopping, natur och kommunikationer. Vi har fått i uppdrag att ta hand om det passiva brandskyddet.

Kv. Hjulet

I Falkenberg bygger Peab 122 hyresrätter samt 1400 kvadratmeter butiksyta vid kvarteret Hjulet. Färdigställande är beräknat till hösten 2021. Vi har fått uppdraget att ta hand om det passiva brandskyddet.

Kv. Platinan

Peab Sverige bygger kontors- och hotellkvarteret Kv. Platinan i samverkan med beställaren Vasakronan. Kvarteret omfattar cirka 60 000 kvadratmeter i 18 våningsplan och kommer att ligga granne med nya Hisingsbron. Vi har tilldelats uppdraget att ta hand om det passiva brandskyddet. Bygget beräknas stå färdigt vid årsskiftet 2021/22.

Brf Lindholmsvarvet

Peab bygger Brf Lindholmsvarvet som består av tre lamellhus och ett gårdshus innehållande moderna lägenheter där stort fokus lagts på miljötänk. Taket har försetts med solceller, det finns laddstationer till elbilar och bygget har utförts enligt riktlinjerna för Svanen. Vår del i projektet är att utföra brandskydd av stålkonstruktion, brandtätningar och fogning. Försäljningen har redan startat.

Partille Port

Brandskydd på Partille Port för Peab

I Partille bygger Peab upp den nya stadsdelen Partille Port. 800 lägenheter ska byggas med butiker i bottenvåningen. Vi har fått i uppdrag att ta hand om allt brandskydd vilket innebär brandtätning, brandisolering och brandskyddsmålning. Kvarter 4 håller på att färdigställas och beräknas vara klart för de första boenden andra kvartalet i år.

Gothia Towers

Brandskydd i Gothia Towers

Här utför vi brandtätning, brandisolering, betonginjektering och kolfiberförstärkning.